TikTok: Στο στόχαστρο χάκερς λογαριασμοί υψηλού προφίλ

TikTok: Στο στόχαστρο χάκερς λογαριασμοί υψηλού προφίλ

Στο στόχαστρο των χάκερς έχουν μπει TikTok λογαριασμοί διασημοτήτων και μεγάλων επωνυμιών, μεταξύ των οποίων και το CNN, με την εταιρεία να δηλώνει ότι λαμβάνει ήδη μέτρα για την αντιμετώπιση της κυβερνοεπίθεσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Guardian, το TikTok επιβεβαίωσε ότι η ροή του CNN ήταν ένας από τους πολύ λίγους λογαριασμούς υψηλού προφίλ που είχαν επηρεαστεί μετά την ειδοποίηση της ομάδας ασφαλείας του για κακόβουλους παράγοντες που στόχευαν το αμερικανικό ειδησεογραφικό μέσο.

«Συνεργαζόμαστε στενά με το CNN για να αποκαταστήσουμε την πρόσβαση στον λογαριασμό και να εφαρμόσουμε ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας για την προστασία του λογαριασμού από εδώ και πέρα», δήλωσε εκπρόσωπος του TikTok .

Το TikTok αποκάλυψε επίσης ότι η Πάρις Χίλτον είχε στοχοποιηθεί, αλλά ο λογαριασμός της δεν είχε παραβιαστεί.

Το TikTok γνωστοποίησε στο Associated Press ότι η επίθεση έλαβε χώρα μέσω της δυνατότητας άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων της εφαρμογής, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Εξακολουθεί να διερευνά τι συνέβη και να συνεργάζεται με κατόχους λογαριασμών που επηρεάζονται και προσπαθούν να αποκαταστήσουν την πρόσβασή τους.

Η εφαρμογή, η οποία ανήκει στην κινεζική εταιρεία τεχνολογίας ByteDance, αντιμετωπίζει απαγόρευση στις ΗΠΑ λόγω ανησυχιών ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια. Ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε νομοθεσία τον Απρίλιο που θα οδηγούσε στην απαγόρευση της εφαρμογής σε ολόκληρη τη χώρα, εκτός εάν η ByteDance ήταν σε θέση να την πουλήσει σε μια μη κινεζική οντότητα μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Η TikTok, η οποία έχει περίπου 170 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ, αποκάλυψε τον περασμένο μήνα ότι έλαβε νομικά μέτρα για να μπλοκάρει τον νόμο, υποστηρίζοντας ότι ήταν αντισυνταγματικός και παραβίαζε την ελευθερία του λόγου.

Την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία, είχε ανοίξει λογαριασμό στην εφαρμογή, παρά το γεγονός ότι υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα όταν ήταν πρόεδρος το 2020 για την απαγόρευσή της λόγω των δεσμών της με το Πεκίνο. Τον Μάρτιο, ο Τραμπ είπε στους δημοσιογράφους ότι παρόλο που θεωρούσε το TikTok κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια, δεν υποστήριζε πλέον την απαγόρευση.

Η κυβερνοεπίθεση στο TikTok είναι η πιο πρόσφατη σε πολλές επιθέσεις που στοχεύουν πλατφόρμες κοινωνικών μέσων τα τελευταία χρόνια. Ένα από τα πιο σημαντικά περιστατικά σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2020, όταν χάκερ μπόρεσαν να πάρουν τον έλεγχο των λογαριασμών δημοσίων προσώπων και εταιρειών στο (τότε) Twitter, συμπεριλαμβανομένων των Μπάιντεν, Μπαράκ Ομπάμα , Έλον Μασκ, Μπιλ Γκέιτς, Τζεφ Μπέζος και Apple.

Την Τρίτη, το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) επιβεβαίωσε ότι είχε επηρεαστεί από μια κυβερνοεπίθεση που οδήγησε την υπηρεσία υγείας να κηρύξει ένα «κρίσιμο περιστατικό».

Επτά νοσοκομεία που διευθύνονται από δύο καταπιστεύματα του NHS, συμπεριλαμβανομένων των Guy’s, St Thomas’ και King’s College στο Λονδίνο, υπέστησαν σοβαρή διακοπή των υπηρεσιών τους μετά από επίθεση ransomware που στόχευσε μια ιδιωτική εταιρεία που τους αναλύει εξετάσεις αίματος.

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.