Meta: Φέρνει τα Communities στο Facebook Messenger

Meta: Φέρνει τα Communities στο Facebook Messenger

Η Meta αναπτύσσει διακριτικά μια νέα λειτουργία «Communities» στο Messenger. Η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει οργανισμούς, σχολεία και άλλες ιδιωτικές ομάδες να επικοινωνούν με έναν πιο οργανωμένο και δομημένο τρόπο. Η Meta εισήγαγε τα Communities στο WhatsApp το 2022.

Η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν με άλλους χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει σχετικό Group στο Facebook για να το κάνουν. Η Meta εισήγαγε τα Community Chats στο Messenger πίσω στο 2022 ως έναν τρόπο για να συνδέονται σε πραγματικό χρόνο οι χρήστες των Facebook Groups, αλλά με αυτό το νέο χαρακτηριστικό, η εταιρεία επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ειδικούς χώρους για επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο στο Messenger χωρίς να συνδέονται με ένα Facebook Group.

Το λανσάρισμα δείχνει ότι η Meta επιδιώκει να επεκτείνει τη λειτουργικότητα του Messenger και να το διαφοροποιήσει από άλλες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το iMessage. Υποδηλώνει επίσης ότι θέλει να προσθέσει μια ευρύτερη πτυχή κοινωνικής δικτύωσης στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων εκτός Facebook, βοηθώντας τους ανθρώπους να βρουν και να συνδεθούν με την κοινότητά τους απευθείας μέσα στο Messenger.

Τα Communities ενοποιούν πολλαπλές ομαδικές συνομιλίες σε ένα μέρος και κάθε Community διαθέτει έναν ειδικό χώρο «Home» όπου οι διαχειριστές μπορούν να μοιράζονται ενημερώσεις και ανακοινώσεις. Μέχρι 5.000 άτομα μπορούν να συμμετάσχουν σε μια κοινότητα μέσω προσκλήσεων που αποστέλλουν οι διαχειριστές.

Η λειτουργία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός ειδικού χώρου για οργανισμούς, σχολεία, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και γειτονιές. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός αποκλειστικού χώρου για τη σύνδεση με φίλους με παρόμοια ενδιαφέροντα.

Για παράδειγμα, μια γειτονιά θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα Community για να κρατάει τους πάντες συνδεδεμένους και ενημερωμένους για διάφορα θέματα. Θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αποκλειστικές ομαδικές συνομιλίες για θέματα όπως επερχόμενες εκδηλώσεις, ειδοποιήσεις ασφαλείας, χρονοδιαγράμματα αποκομιδής σκουπιδιών και πολλά άλλα. Ή ένα σχολείο θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα Community και να έχει ειδικές ομαδικές συζητήσεις για όλες τις τάξεις, επιτρέποντας στους γονείς να συμμετέχουν στις συζητήσεις που αφορούν τα παιδιά τους.

Αν και η λειτουργία λειτουργεί παρόμοια με τις Communities στο WhatsApp, η Meta αναφέρει ότι υπάρχει ένα βασικό στοιχείο διαφοροποίησης, το οποίο είναι το γεγονός ότι οι Communities του Messenger συνδέονται με το social graph του Facebook. Ενώ το WhatsApp απαιτεί να έχετε τον αριθμό τηλεφώνου κάποιου για να τον προσκαλέσετε σε μια κοινότητα, οι δημιουργοί κοινοτήτων στο WhatsApp μπορούν να αναπτύξουν τις κοινότητές τους προσκαλώντας φίλους και φίλους φίλων από το Facebook.

Η νέα λειτουργία επεκτείνεται σταδιακά σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως.

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.