Το YouTube ακυρώνει τις συνδρομές YouTube Premium που έγιναν μέσω VPN

Το YouTube ακυρώνει τις συνδρομές YouTube Premium που έγιναν μέσω VPN

Το YouTube ακυρώνει τη συνδρομή premium για αυτούς τους λογαριασμούς στους οποίους η χώρα εγγραφής δεν αντιστοιχεί στην τοποθεσία των χρηστών. Εάν ο χρήστης έχει αγοράσει μια premium συνδρομή YouTube χρησιμοποιώντας ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) για να ορίσει τη χώρα όπου είναι φθηνότερη, τότε ο χρήστης μπορεί να χάσει τη συνδρομή.

Σύμφωνα με την έκθεση, πολλοί χρήστες ανακάλυψαν ότι η συνδρομή τους ακυρώνεται αυτόματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το YouTube στέλνει επίσης μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους χρήστες σχετικά με την ακύρωση του YouTube Premium σε ημερομηνίες που καθορίζονται από την εταιρεία. Όταν ο χρήστης επανεκκινήσει τη συνδρομή, το YouTube ζητά μια κάρτα με τη διεύθυνση της τρέχουσας κατοικίας του χρήστη.

Οι τιμές της πλατφόρμας Premium του YouTube αποφασίζονται με βάση την αγοραστική δύναμη και τις προσδοκίες των καταναλωτών, γεγονός που οδηγεί σε ποικίλες τιμές σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι χρήστες έχουν χρησιμοποιήσει αυτή τη διαφορά τιμών για να εγγραφούν από μια τοποθεσία όπου η premium συνδρομή προσφέρεται σε χαμηλότερες τιμές. Μετά την εγγραφή μέσω αυτής της μεθόδου, η υπηρεσία Premium δεν απαιτεί VPN.

Ο εκπρόσωπος του YouTube, Paul Pennington, δήλωσε στον αμερικανικό ιστότοπο ειδήσεων τεχνολογίας The Verge ότι η εταιρεία διαθέτει συστήματα για τον προσδιορισμό της τοποθεσίας των χρηστών. Το YouTube ζητά από τους χρήστες να αλλάξουν τα στοιχεία χρέωσης συνδρομής στην τρέχουσα τοποθεσία τους και να εγγραφούν από τους τρόπους πληρωμής των χωρών τους, ώστε η τιμολόγηση να μπορεί επίσης να χρεωθεί ανάλογα με την περιοχή.

Προκειμένου να ενθαρρύνει περισσότερους χρήστες να αγοράσουν συνδρομή Premium, το YouTube καταπολεμά τους χρήστες που βρίσκουν ένα κενό στο σύστημά τους και χρησιμοποιούν τακτικές πλαστογράφησης. Πριν από λίγες ημέρες, οι χρήστες του YouTube άρχισαν επίσης να αντιμετωπίζουν προβλήματα  και να βλέπουν ένα σφάλμα κατά τη χρήση ενός προγράμματος αποκλεισμού διαφημίσεων τρίτου μέρους. Το YouTube έχει πει ότι η χρήση προγραμμάτων αποκλεισμού διαφημίσεων αποτελεί παραβίαση των Όρων Παροχής Υπηρεσιών του.

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.