Το X κάνει την μετάδοση ζωντανού περιεχόμενου μια premium λειτουργία

Το X κάνει την μετάδοση ζωντανού περιεχόμενου μια premium λειτουργία

Η μετάδοση ζωντανού περιεχομένου σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το YouTube, το TikTok και το Instagram μοιάζει με μια δωρεάν συναυλία στο πάρκο — προσβάσιμη και δωρεάν για όλους. Ωστόσο, για τους χρήστες του X, της υπηρεσίας που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Twitter, αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα.

Ο λογαριασμός Live του X ανακοίνωσε πρόσφατα ότι μόνο οι συνδρομητές στην υπηρεσία Premium του θα επιτρέπεται να μεταδίδουν ζωντανό περιεχόμενο. Αν και η ακριβής ημερομηνία για αυτήν την αλλαγή δεν αποκαλύφθηκε, αναφέρθηκε ότι η εφαρμογή θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

Επιπλέον, η ζωντανή ροή "από έναν κωδικοποιητή με ενσωμάτωση X" θα απαιτεί επίσης συνδρομή Premium. Η εταιρεία δεν έχει ακόμη διευκρινίσει ποιο επίπεδο της υπηρεσίας Premium θα περιλαμβάνει αυτήν τη δυνατότητα. Επί του παρόντος, το X προσφέρει τρία προγράμματα Premium, με την πιο προσιτή επιλογή που ξεκινά από 3 $ το μήνα.

Συνήθως, τα προγράμματα Premium του X παρέχουν στους χρήστες βελτιωμένες λειτουργίες, όπως εκτεταμένες απαντήσεις σε μηνύματα, λιγότερες διαφημίσεις και αποκλειστικά εργαλεία δημιουργού. Ωστόσο, η μετάβαση ζωντανής ροής —μια δυνατότητα που προηγουμένως ήταν δωρεάν— σε μια υπηρεσία Premium σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη αλλαγή στη στρατηγική του X.

Τον Οκτώβριο του 2023, η X ξεκίνησε μια δοκιμή στη Νέα Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες, εισάγοντας ετήσια χρέωση 1 $ για τους χρήστες για να δημοσιεύουν σχόλια και να αλληλεπιδρούν με άλλους. Αυτή η δοκιμή είχε ως στόχο να περιορίσει τη δραστηριότητα των bot στην πλατφόρμα. Παρά τη δοκιμή, αυτή η συμβολική αμοιβή δεν έχει επεκταθεί πέρα ​​από τις αρχικές περιοχές δοκιμής.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι χρήστες στις περαιτέρω αλλαγές και χρεώσεις που αναμένεται να έρθουν στο X.

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.