Το 'Apple ID' μετονομάστηκε σε 'Apple Account'

Το 'Apple ID' μετονομάστηκε σε 'Apple Account'

Η Apple ανακοίνωσε επίσημα ότι το εμβληματικό «Apple ID» θα μετονομαστεί σε «Apple Account». Μια αλλαγή που θα εφαρμοστεί με τις εκδόσεις των iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia και watchOS 11 και στοχεύει να «παρέχει μια πιο συνεπή εμπειρία σύνδεσης σε όλες τις υπηρεσίες και τις συσκευές της Apple, χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα διαπιστευτήρια των χρηστών».

Η αλλαγή σε "Apple Account" αντικατοπτρίζεται ήδη στις εκδόσεις beta αυτών των λειτουργικών συστημάτων και σε διάφορες υπηρεσίες της Apple. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλά μέρη όπου η επωνυμία του "Apple ID" παραμένει, όπως για παράδειγμα στη σελίδα σύνδεσης του Apple ID στον ιστό. Αναμένουμε ότι η πλήρης μετάβαση στο νέο όνομα θα οριστικοποιηθεί όταν το iOS 18 και οι άλλες ενημερώσεις λογισμικού κυκλοφορήσουν δημόσια, πιθανότατα τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Το όνομα "Apple Account" είναι αναμφίβολα πιο απλό και καθορίζει καλύτερα τον σκοπό του λογαριασμού για νέους χρήστες. Ωστόσο, είναι επίσης αλήθεια ότι για πολλούς, ο όρος «Apple ID» αποτελεί ήδη αναφορά, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικοσυστήματος της Apple για πάνω από δύο δεκαετίες.

Η απόφαση μετονομασίας Apple ID σε Apple Account αντανακλά την εξέλιξη και την ανάπτυξη των υπηρεσιών της Apple. Αντί να είναι απλώς μια μορφή αναγνώρισης, ο Λογαριασμός Apple έχει γίνει κόμβος για ένα ευρύ φάσμα διασυνδεδεμένων υπηρεσιών και προϊόντων.

Καθώς πλησιάζουμε την κυκλοφορία αυτών των ενημερώσεων, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε τη νέα επωνυμία του "Apple Account" να αντικαθιστά σταδιακά το παλιό "Apple ID" σε όλα τα σημεία αλληλεπίδρασης.Μια αλλαγή που, αν και μπορεί να φαίνεται ασήμαντη, όπως ο επανασχεδιασμός του φακού στο iPhone ή η δυνατότητα αλλαγής του κουμπιού του στην οθόνη κλειδώματος, υπογραμμίζει ότι ο Λογαριασμός Apple μας είναι τώρα πολύ περισσότερα από ό,τι πριν από μερικά χρόνια.

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.