Η Amazon φτιάχνει τον «δολοφόνο του ChatGPT» που θα διαθέτει… ελληνική σοφία

Η Amazon φτιάχνει τον «δολοφόνο του ChatGPT» που θα διαθέτει… ελληνική σοφία

Ο εμπορικός κολοσσός ρίχνει στη μάχη της ΑΙ το δικό της chatbot

 

Η Amazon δεν θέλει φυσικά να μείνει πίσω στην κούρσα των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης που εξελίσσεται στη βιομηχανία της τεχνολογίας και όπως έγινε γνωστό βρίσκεται στο τελικό στάδιο δημιουργίας ενός προγράμματος το οποίο διαρρέεται ότι έρχεται ως ο «δολοφόνος του ChatGPT».
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το πρόγραμμα ονομάζεται Metis από την Μήτις που θεωρούνταν θεά της σοφίας και της φρόνησης, ιδιότητες που κληροδότησε στην κόρη της, τη θεά Αθηνά.

 

Οι υπηρεσίες

Το πρόγραμμα αναμένεται να παρουσιαστεί τον Σεπτέμβρη και θα λειτουργεί ως μια αναβαθμισμένη έκδοση του ψηφιακού βοηθού Alexa της Amazon. Το Metis θα εκτελεί χρέη οικιακού βοηθού ανάβοντας για παράδειγμα τα φώτα στο σπίτι αλλά θα μπορεί να εκτελεί και γραμματειακού τύπου υπηρεσίες όπως το να κάνει κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων κ.α.

Την αποκάλυψη έκανε το Business Insider το οποίο επικαλείται εσωτερική αλληλογραφία που έφθασε στα χέρια του από στελέχη της Amazon που εμπλέκονται σε αυτό το πρότζεκτ το οποίο η εταιρεία κατάφερε να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν το Metis θα εμφανισθεί ως αυτόνομο προϊόν ή αν θα ενσωματωθεί με κάποιο τρόπο στο Alexa.

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.