Από το YouTube… στην Ευρωβουλή: Ο 25χρονος Φειδίας Παναγιώτου που σάρωσε στην Κύπρο

Από το YouTube… στην Ευρωβουλή: Ο 25χρονος Φειδίας Παναγιώτου που σάρωσε στην Κύπρο

Μία από τις έξι έδρες της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανήκει επισήμως στον 25χρονο influencer, YouTuber, TikToker και ανεξάρτητο υποψήφιο Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στην εκλογική κούρσα.

«Σήμερα είναι ιστορική ημέρα όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για τον κόσμο όλο. Το σημερινό γεγονός, κυρίες και κύριοι των κομμάτων, θέλω να το πάρετε ως ένα καμπανάκι που χτυπά για να εκσυγχρονιστείτε, για να θυμηθείτε πως υπηρετείτε το λαό και όχι τα προσωπικά και κομματικά σας συμφέροντα», είπε στις πρώτες του δηλώσεις, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των κομμάτων που ήταν μαζί του στο ίδιο στούντιο.

Την εκλογική του νίκη την πανηγύρισε με πάρτι στην Πλατεία Ελευθερίας. «Εγώ θα είμαι ευρωβουλευτής για όλο τον λαό της Κύπρου αλλά και της Ευρώπης» δήλωσε επίσης, προσθέτοντας: «Θα προσπαθήσω να είμαι ο καλύτερος και πιο χρήσιμος Κύπριος ευρωβουλευτής».

Ποιος είναι

Γιος παπά, χωρίς ιδιαίτερες σπουδές, έχει γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό λόγω της παρουσίας του στο YouTube και το TikTok, ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει ιδέα από πολιτική, αλλά θα κάνει ό,τι μπορεί αν πάει στις Βρυξέλλες.

Ο Φειδίας έχει περίπου 2,6 εκατ. συνδρομητές στο κανάλι του και κατά καιρούς έχει προκαλέσει αντιδράσεις – όπως πέρσι, όταν προσπαθώντας να ταξιδέψει σε όλη την Ινδία και την Ιαπωνία χωρίς να πληρώσει ζητούσε μετρητά.

Κάποτε, έφτασε να κοιμάται σε sleeping bag, επί τρεις μήνες έξω από τα γραφεία της «SpaceX», μέχρι να καταφέρει να αγκαλιάσει τον Έλον Μασκ.

Συγκεκριμένα, στις 8 Οκτωβρίου 2022, ο Παναγιώτου ξεκίνησε μια αποστολή για να αγκαλιάσει τον Elon Musk, αφού πρώτα είχε αγκαλιάσει 99 άλλες διασημότητες.

Ενώ περίμενε έξω από τα κεντρικά γραφεία του Twitter τον Musk, ενθάρρυνε τους οπαδούς του να τον «σπαμάρουν». Στις 21 Ιανουαρίου 2023, ο Elon Musk θα συναντήσει και θα αγκαλιάσει τον Παναγιώτου στο κτίριο των κεντρικών γραφείων.

Τον Ιανουάριο του 2023, ανακοίνωσε στην κυπριακή τηλεόραση την πρόθεσή του να πάρει συνέντευξη από κάθε υποψήφιο για τις κυπριακές προεδρικές εκλογές του 2023. Μάλιστα, όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στον Alpha Kύπρου, φορούσε σορτσάκι, σακάκι και τρεις γραβάτες.

Φιλοξένησε 12 από τους 14 υποψηφίους- με τους Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη, τους δύο επικρατέστερους, να μην αποδέχονται την πρόσκλησή του.

Στις 10 Ιουνίου 2024 , είχε 2,62 εκατομμύρια συνδρομητές. Μάλιστα είχε πάρει μέρος σε ένα από το βίντεο του Mr Beast -που είναι Youtuber ο οποίος έχει γίνει γνωστός για τις προκλήσεις και τα λεφτά που δίνει σε κάθε βίντεο- και κέρδισε μία Lamborghini, αφού με δέχτηκε την πρόκληση να κρατάει για παραπάνω από 70 ώρες μέρος του super sport αυτοκινήτου, το οποίο τελικά πούλησε για 240.000 δολάρια.

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.