Ίλον Μασκ: Απαγορεύει τα iPhone στις εταιρείες του

Ίλον Μασκ: Απαγορεύει τα iPhone στις εταιρείες του

Την έντονη αντίδραση του Ίλον Μασκ προκάλεσαν οι ανακοινώσεις της Apple για συνεργασία με την OpenAI.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, απείλησε ότι θα απαγορεύσει τις συσκευές της Apple από τις εταιρείες του, και σε μια σειρά αναρτήσεων στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), μοιράστηκε τις ανησυχίες του σχετικά με το εάν η Apple και η OpenAI θα προστατεύσουν τις πληροφορίες των χρηστών.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την ενσωμάτωση λογισμικού μεταξύ των δύο εταιρειών «μια απαράδεκτη παραβίαση ασφάλειας» και είπε ότι η Apple «δεν έχει ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει».

 

Η Apple ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη «εισβολή» της στην τεχνητή νοημοσύνη τη Δευτέρα, η οποία περιλαμβάνει μια ενημέρωση για τον φωνητικό βοηθό της Siri.

Ως μέρος της ενημέρωσης, το Siri μπορεί να χρησιμοποιήσει το δημοφιλές chatbot ChatGPT της OpenAI. Η Apple είπε ότι θα ζητηθεί από τους χρήστες άδεια να μοιραστούν τις ερωτήσεις τους με το ChatGPT και τα αιτήματα και οι πληροφορίες τους δεν θα καταγραφούν.

 

«Είναι εντελώς παράλογο το γεγονός ότι η Apple δεν είναι αρκετά έξυπνη για να φτιάξει το δικό της AI, αλλά είναι κατά κάποιο τρόπο ικανή να διασφαλίσει ότι η OpenAI θα προστατεύσει την ασφάλεια και το απόρρητό σας!» έγραψε ο Μασκ έγραψε μετά την εκδήλωση. Είπε μάλιστα ότι οι συσκευές της Apple θα απαγορευθούν εάν η εταιρεία «ενσωματώσει το OpenAI σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος», αναφερόμενος στο λειτουργικό σύστημα της Apple.

 

Μασκ vs Κουκ

Ο Μασκ απάντησε απευθείας σε μια ανάρτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Apple, Τιμ Κουκ, και ισχυρίστηκε ότι θα απαγορεύσει τις συσκευές Apple από τις εγκαταστάσεις των εταιρειών του, εκτός εάν ο Κουκ αποφασίσει «να σταματήσει αυτό το ανατριχιαστικό λογισμικό υποκλοπής». Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι επισκέπτες των εταιρειών του θα καλούνται να ελέγχουν τις συσκευές Apple τους στην είσοδο.

 

Ο Μασκ συνίδρυσε την OpenAI το 2015 και αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο του το 2018. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε ένθερμος επικριτής της εταιρείας και του διευθύνοντος συμβούλου Σαμ Άλτμαν. Τον Μάρτιο, ο Μασκ μήνυσε την OpenAI και τον Άλτμαν, μεταξύ άλλων, ισχυριζόμενος ότι εγκατέλειψαν την ιδρυτική αποστολή της εταιρείας να αναπτύξει AI «προς όφελος της ανθρωπότητας γενικά».

Ο Μασκ συγκέντρωσε 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης για τον επίδοξο ανταγωνιστή της OpenAI, xAI, της οποίας το πρώτο προϊόν, το Grok, προορίζεται να χρησιμεύσει ως απάντηση στο ChatGPT. Εκτός από την Tesla, τη SpaceX και την xAI, ο Musk είναι ιδρυτής της startup διεπαφής εγκεφάλου Neuralink και της Boring Company.

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.